tiistai 9. lokakuuta 2012

Luonnon ihmeitäPaikallisen ambulanssin tippalaite. En haluais
joutua kyytiin.
Kalkutta on todellinen lakkoilun ja lusmuilun pesä. Intialaisille ei yhden päivän lakkoilu julkisessa liikenteessä riittänyt, vaan uusi lakko oli odotettavissa tänään tiistaina tiistaina. Bensan hintojen nousun takia monet bussiyhtiöt ovat menossa konkurssiin, koska hallitus ei suostu nostamaan bussilippujen hintoja. Ihmeellinen hallitus tämä… Tänä aamuna jokapäiväinen sanomalehtemme Times Of India kittening kertoi, että bussilakkoa on lykätty alkamaan lokakuun juhlakauden jälkeen. IPERin toimintaan lakon ei pitäisi vaikuttaa, mutta nähtäväksi jää. Hyvin mielenkiintoinen tilanne tämä. Katsotaan mitä tuleman pitää. Tässä tekstissäkään ei ole mitään järjestelmällisyyden poikastakaan, kirjoitan siitä mitä mieleen tulee.

IPERillä me saadaan suunnitella omat tuntimme itse. Siispä päätimme torstaina pitää Shelter-lapsille Suomi-tunnin. Piirsimme taululle Suomen kartan, näytimme missä on Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kuhmo. Sitten kerrottiin mitä kaikkia eläimiä Suomessa on, ja lapset olivat ihan innoissaan. Näytimme heille erilaisia kuvia Suomesta, kuten lumesta ja jäästä. Soitimme lapsosille myös Maamme-laulun ja Finlandia hymnin. Suomalainen musiikki oli ilmiselvästi kovin kummallista ja ihmeellistä, sellaisia ilmeitä sieltä lasten joukosta näkyi. Tämä tunti oli myös ensimmäinen kerta, kun olen opettanut kenellekään letkajenkkaa tai kuunteluttanut lapsille Eppu Normaalin biisiä Baarikärpänen. :D En tiedä miksi teimme sen, mutta onneksi täällä ei kukaan ymmärrä suomea sanaakaan.
Howrah Bridge

Lauantai on meidän yleinen retkipäivä. Tällä kertaa suuntasimme nokkamme kohti kasvitieteellisen puutarhan tarjoamia luonnonihmeitä. Matka Botanical Gardeniin oli toooosi pitkä, ja sillä reissulla tuli ensimmäistä kertaa ylitettyä Kolkatan suurin silta, Howrah Bridge. Se oli niin iso silta, että siellä piti maksaa siltamaksua. Aika jännää. Kasvitieteellinen puutarha itsessään olikin sitten jo aivan jotain muuta. Koko mesta oli aivan järkyttävän iso vihreä läntti keskellä kaupunkia, arvioisin että 1,5km per suunta. Joka paikka oli täynnä todella isoja puita, erilaisia kasveja ja kaikkea vihreätä. Mutta ennen kaikkea siellä oli hiljaista, ei liikenteen tai ihmisten aiheuttamaa melua missään. Pieni maanpäällinen taivas. Botanical Gardenissa on myös maailman laajimmalle levinnyt Great Banyan Tree. Se on 250 vuotta vanha, samasta juuresta satojen metrien alueelle levittäytynyt puu. Kaikki rungot ovat samaa puuta. Aika hurjaa.

Joku puusta pudonnut pötkyläkäpy.

Paikallinen havupuu. Oletettavasti.


Etanan kuvaaminen oli jännää....

Ja siinä se otus on!

Jättikokoisia lumpeen sukulaisia.
Halkaisija oli varmaan 2 metriä.Tämä vihreys on yksi puu. Uskokaa tai älkää.


Samaa puuta tämä kaikki. Ihmeellistä.
Ihmeellisessä asennossa sitä voi ihminen
näköjään seistä. Mutta puu oli iso!


Sunnuntaina taksi kuljetti meidät Kolkatan keskustan basaareille. Ja se oli yhtä kaaosta. Kamalasti erilaisia kojuja, koko paikka täpösen täynnä ihmisiä ja meteliä. Kaikkea sitä ympärillään näkemää ei vaan pystynyt prosessoimaan. Siitä kaaoksesta ei edes pystynyt ottamaan kuvia, kun oli pakko pitää koko ajan laukusta kiinni ettei se vain lähde siinä väentungoksessa jonkin intialaisen matkaan. Niille mestoille palaamme uudestaan myöhemmin hankkimaan kaikkea jännää! Intialaisia tossuja, tyynynpäällisiä, hullun hienoja haaremihousuja, kivoja mekkoja, ihmeellisiä koruja ja sellaisia tuotteita, joiden olemassaolosta ei ole tätä ennen ollut harmainta aavistustakaan. Me likey! Basaareilta suuntasimme Lonely Planetin avustuksella läheisen hotellin baariin nautiskelemaan virvokkeita. Matille olutta ja tytöille Pepsiä. Joka vaikutti siltä kuin se olisi tehty 60-luvulla, kun metallikorkista oli jäänyt pullon kaulaan ruostetta. Nam! Oli silti hyvä Pepsi. Ja jostain syystä täällä Diet Pepsi tai oikeastaan ihan sama mikä Pepsi kuohuu aivan järjettömästi. Kun sitä juo pillillä, suuhun tulee vain vaahtoa. Hyvin hämmentävää.
Ps. tämän hotellin WC oli tähän mennessä siistein vessa jossa olen Intiassa käynyt: sieltä löytyi länsimainen wc-pönttö, vessapaperia sekä käsipyyhe! (oman Suomen kodin saniteettitiloja odotellessa… :D)

Satuimme lukemaan tässä yhtenä päivänä Ilta-Sanomien nettisivuilta siitä, että vain 50%:lla intialaisista on omassa kodissaan vessa. Ja että Intian hallitus vaatii, että kaikiin kouluihin pitää tulla käymälät vuoden 2013 kevääseen mennessä. Tällä hetkellä noin 40 %:ssa kouluista on WC. Kumma kyllä, paikallinen sanomalehti Times Of India ei kerro tästä mitään. Ihmeellinen hallitus tässä maassa, toimii silloin kun päättää toimia. Rouva johtajatar taisikin jossain sivulauseessa kerran mainita, että edellisen vasemmistohallituksen aikana asiat sentään toimivat.

Intiassa asiat ja liikenne toimivat siis silloin kun toimivat. Mitään ei oikein pysty ennustamaan tai suunnittelemaan kunnolla etukäteen. Jos Intia opettaa jotain, niin kärsivällisyyttä ja joustavuutta asioiden suhteen. Onneksi kaksi asiaa ovat kuitenkin varmoja: kahden viikon päästä suuntamme junalla kohti pohjoista ja Darjeelingin vuoristomaisemia, sekä marraskuun puolessa välissä kohti etelää Goan hiekkarannoille juomaan drinkkejä oikeista kookoksista ja tanssimaan varpaat hiekassa kukka korvan takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti